Wykonanie
Idealny początek dnia: chrupiąca
bułka,
szynka i
jajko. Podane inaczej. Z piekarnika. W kokilce (by się nie przewracało :)) Przepis wykorzystujący czerstwe
pieczywo i zmieniający je w takie, które każdy chętnie zje.
Jajko - w zależności od czasu spędzonego w piekarniku - może być bardzo płynne, lekko ścięte lub całkowicie ścięte. Co kto lubi :)
Składniki: (1 porcja)1/2
bułki1 plaster
szynki1
jajko1 łyżka
masłasólpieprzrzeżuchaSposób przygotowania:Rozgrzej piekarnik do 180 st. Kokilkę posmaruj
masłem i wymość ją pozbawioną środka
bułką. Powstanie miseczka. Włóż do niej plaster
szynki i znów stwórz miseczkę. Wbij do niej
jajko - uważając, by nie przebić
żółtka. Posyp
solą i
pieprzem oraz posiekaną
rzeżuchą. Wstaw do piekarnika i piecz 18-20 minut. Czas musisz dostosować do własnego gustu - po około 15 minutach musisz zacząć pilnować, by nie ścięło się zbyt mocno :)