Wykonanie
            
Witam Was serdecznie tego pięknego ranka! Jak wiecie lubię różne kuchnie, tym razem prezentuję Wam portugalską a z niej smaczną pastę z sardynek. Bogatą w kwasy omega delikatnie pikantna. Idealna na dietetyczne zdrowe śniadanie.Składniki:1 mała puszka sardynek w 
oliwie z oliwek (np. King Oscar )mała 
cebulka1 łyżka 
majonezu1 łyżeczka pikantnej 
musztardy (np. Dijon)
natka pietruszkimała 
cebulkasól różowaświeżo mielony 
pieprz1 łyżeczka 
oliwyszczypta 
papryki wędzonej pikantnejPrzygotowanie:
Sardynki rozgniatamy widelcem w małej miseczce, dodajemy posiekaną 
pietruszkę i 
cebulkę, 
majonez oraz 
musztardę doprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
papryką wędzoną, mieszamy wszystko dokładnie, nakładamy na talerzyk. Podajemy z 
oliwkami tak dla przekory hiszpańskimi oraz 
pomidorem najlepiej polskim :-) Smacznego