Wykonanie
Witam Was serdecznie tego pięknego ranka! Jak wiecie lubię różne kuchnie, tym razem prezentuję Wam portugalską a z niej smaczną pastę z sardynek. Bogatą w kwasy omega delikatnie pikantna. Idealna na dietetyczne zdrowe śniadanie.Składniki:1 mała puszka sardynek w
oliwie z oliwek (np. King Oscar )mała
cebulka1 łyżka
majonezu1 łyżeczka pikantnej
musztardy (np. Dijon)
natka pietruszkimała
cebulkasól różowaświeżo mielony
pieprz1 łyżeczka
oliwyszczypta
papryki wędzonej pikantnejPrzygotowanie:
Sardynki rozgniatamy widelcem w małej miseczce, dodajemy posiekaną
pietruszkę i
cebulkę,
majonez oraz
musztardę doprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką wędzoną, mieszamy wszystko dokładnie, nakładamy na talerzyk. Podajemy z
oliwkami tak dla przekory hiszpańskimi oraz
pomidorem najlepiej polskim :-) Smacznego