Pyszne niedzielne śniadanko, puszyste i delikatne naleśniki biszkoptowe. Zwykłe i bezglutenowe naleśniki już były więc teraz kolej na coś innego.Składniki:250 g mąki pszennej3 łyżki brązowego cukru1 łyżeczka cukru waniliowego (domowa wersja)1 łyżka masła 82%2 szklanki mleka3 jajkaszczypta soliPrzygotowanie:Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę dolewamy szklankę mleka i dodajemy po łyżce mąki dolewamy drugą szklankę mleka i dodajemy pozostałą mąkę mieszamy jeszcze chwilę aż wszystkie składniki się połączą. (ja robię wszystko w mikserze z lenistwa). Następnie ubijamy pianę z białek i szczypty soli, łączymy delikatnie i smażymy na małym ogniu (na smalcu lub jak wolicie na maśle). Podajemy np. z bitą śmietaną i owocami.