Sałatka węgierska - jedna z prostszych sałatek, smaczna i w dodatku bez majonezu. Idealnie nada się na przyjęcie jak i na drugie śniadanie do pracy.Składniki :150 gr ryżu długoziarnistegomała puszka kukurydzy1 papryka100 gr salamioliwa aromatyzowana1 litr bulionupapryka słodkaPrzygotowanie :Ryż gotuję w bulionie do momentu kiedy będzie sypki i kruchy. Paprykę kroję w kosteczkę i parzę wrzątkiem aby była jędrna ale straciła chrupkość.Kukurydzę odsączam z zalewy a salami kroję w 1cm paski. Wszystkie te składniki mieszam ze sobą doprawiając słodką papryką i oliwą aromatyzowaną papryką, pomidorem i bazylią.Przed podaniem najlepiej wychłodzić ją w lodówce.Ps.:Sałatka równie ładnie będzie wyglądać jeśli dacie po połowie papryki czerwonej i zielonej.