ßßß
Składniki:25 dkg mąki przennejszklanka mlekaszklanka wody przegotowanej ostudzonej2 jajkacukier, sól40dkg sera białego półtłustegocukier waniliowyjogurt naturalnyPrzygotowanie ciasta na naleśniki :Do wyższego naczynia, u mnie to misa z miksera dodaję wszystkie składniki czyli :mąkę, mleko, wodę, jajka, łyżkę cukru, łyżeczkę cukry waniliowego i szczypta soli.Całość mieszam mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiam na kilkanaście minut.Olej na patelni mocno rozgrzewam i łyżką wazową nalewam i delikatnie rozciągam ciasto na patelniruchami spiralnymi. Naleśniki szybko się smażą więc ostrożnie. Najlepsze są gdy mają złocisty kolor.Przygotowanie masy twarogowej:Twaróg przekładamy do misy, dodajemy łyżkę cukru, łyżeczkę cukru waniliowego, 2 -3 łyżeczki jogurtu naturalnego, całość dokładnie mieszam, ugniatam widelcem.Gotową masę cienko smaruję gotowe naleśniki i zwijam w rulony.Do tych naleśników polecam jeszcze sos pomarańczowy .