Wykonanie
            W sklepie mnóstwo 
wędlin a smak jeden. Czasem kupuje, nie zawsze jest czas żeby samemu zrobić. Jednak coraz częściej staramy się robić je w domu. Dzisiaj proponuje Wam bardzo jesienny 
schab z 
dynią i 
imbirem.Ten 
schab jest pyszny zarówno na zimno jak i na ciepło...no to do dzieła:)Składniki;1 kg 
schabu,4 łyżki ziaren 
gorczycy,4 ząbki 
czosnku,15 dkg kandyzowanego 
imbiru,4 łyżeczki mielonej 
gorczycy,4 łyżeczki 
soli,5 łyżek 
oleju,1/2 kg miąższu z dyni,Po 
przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;Ziarna 
gorczycy miksujemy z obranym 
czosnkiem, 
imbirem, mieloną 
gorczycą, 
solą i 2 łyżkami 
oleju. 
Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy 
schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.
Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta 
oleju, 
solą i 
pieprzem. Rozkładamy wokół 
mięsa i pieczemy jeszcze 40 minut.
