ßßß
 
            
         Składniki:1 kg schabu bez kościMarynata:2 łyżki świeżo startego imbiru2 ząbki czosnku7 łyżek oliwy z oliwek1 płaska łyżka soli1 łyżka przyprawy chili con carne1 płaska łyżka brązowego cukru2 łyżki soku z cytrynyWykonanie:Mięso myję, osuszam na ręczniku papierowym i usuwam białe włókna.Imbir ścieram na tarce, czosnek przepuszczam przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, dodaję marynatę i dokładnie związuję. Wkładam do lodówki na 12 godzin, a najlepiej na 24, co jakiś czas obracając mięso. Po tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180'C i pikę mięso przez godzinę.
Składniki:1 kg schabu bez kościMarynata:2 łyżki świeżo startego imbiru2 ząbki czosnku7 łyżek oliwy z oliwek1 płaska łyżka soli1 łyżka przyprawy chili con carne1 płaska łyżka brązowego cukru2 łyżki soku z cytrynyWykonanie:Mięso myję, osuszam na ręczniku papierowym i usuwam białe włókna.Imbir ścieram na tarce, czosnek przepuszczam przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, dodaję marynatę i dokładnie związuję. Wkładam do lodówki na 12 godzin, a najlepiej na 24, co jakiś czas obracając mięso. Po tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180'C i pikę mięso przez godzinę.