ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą
Składniki
Mięso mielone
Ryż
Kapusta włoska
Kurczak
Czosnek
Cebula
Oliwa z oliwek
Soczewica czerwona
Kostka rosołowa
Wykonanie
Mama zawsze robi je z farszem z
mielonego mięsa
i
ryżu
.Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z
soczewicą
...smacznegoSkładniki:1
kapusta włoska
450g
mięsa mielonego
z
kurczaka
2 ząbki
czosnku
, przeciśnięte przez praskę1
cebula
, posiekana i podduszona na
oliwie
150g ziarna
czerwonej soczewicy
1
kostka rosołowa
przyprawy
:
sól
,
pieprz czarny
, jarzynka
Soczewicę
zalałam
wodą
i podgotowałam do miękkości z dodatkiem 1
kostki rosołowej
. Przecedziłam przez sito.
Cebulę
posiekałam i poddusiłam na
oliwie
, z
czosnkiem
dodałam do masy
mięsnej
. Przyprawiłam. Z całej główki
kapusty
wycięłam głąb i włożyłam główkę do gotującej się
wody
. Zawijałam mase
mięsną
w liście
kapusty
. Włożyłam do naczynia żaroodpornego .Podlałam na dno trochę
wody
, przykryłam i zapiekałam w 180 st. C przez 45 minut.
Źródło:
http://aniolywkuchni.blogspot.com/2015/06/goabki-faszerowane-miesem-mielonym-i.html
Przepisy powiązane
Galaretka z kurczaka
Risotto z dynią i gorgonzolą
Gołąbki w kapuście włoskiej
Kurcze pieczone wypchane
Chorizo paella
Składniki powiązane (0)