ßßß
Przepis na to zniewalającopyszne danie, otrzymałamod mojej najstarszej Siostry.Połączenie składnikówjest wyjątkowe i proste zarazem.A smak... najlepiej przekonaćsię osobiście, bo naprawdę warto.Jedną cebulę posiekałam i zeszkliłam na oliwie. Dodałamryż do risotto (suchy, surowy)po dużej garści na osobę.Chwilkę smażyłam, mieszając.Wlałam około 3/4 szklanki białego,półwytrawnego wina (wino może być słodkie, można dodać wermut).Gdy wino wyparowało, dolałam go. Można dodać warzywny wywar,albo bulion. Można też całą potrawę przygotować na bazie wina.(Płyn powinien przykrywać na około 0 , 5 cmcałą potrawę podczas gotowania.) Ja wybrałam ostatnią opcję.Na końcu dodałam pokrojoną w kostkę, ugotowaną wcześniej dynię(może być ze słoiczka) i około 100g łagodnego sera gorgonzola.Włożyłam łyżkę masła, wymieszałam, podałam.Pyszności.Bardzo smacznie polecam :)Pozdrowienia dla Gigusi :)