ßßß
Składniki:filety tilapii 0,5 kg (lub innej ryby)olej do smażeniacebula duża 1marchew 1papryka czerwona 1koncentrat pomidorowy 2-3 łyżkisól, pieprz, papryka ostra do smakuryż ugotowany 200 mlWykonanie:Rybę oprószyć solą, pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju (nie rumienić) i odstawić do wystygnięcia. Na tym samym tłuszczu zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać startą marchew (na tarce o grubych oczkach) i podsmażać przez kilka minut. Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę, zaciągnąć koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku i poddusić do miękkości warzyw. Wystudzić.Rybę rozdrobnić widelcem, połączyć z warzywami i ryżem, jeszcze raz przyprawić i schłodzić w lodówce (ok. pół godziny).