ßßß
Cookit - przepis na De volaille na słodko
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
De volaille na słodko
Składniki
Piersi z kurczaka
Masło
Rodzynki
Cynamon
Jajko
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Po prostu ambrozja
Składniki:
pierś kurczaka
1
masło
ok. 10 dag
rodzynki
1 paczka
cynamon
2-3 łyżeczki
jaja
1-2
bułka tarta
do panierowania
olej
do smażeniaWykonanie:
Rodzynki
przesypać do miseczki i wymieszać z
cynamonem
.
Pierś kurczaka
umyć, osuszyć, podzielić na
bitki
. Każdy płat
mięsa
delikatnie rozbić lub rozwałkować, posmarować
masłem
i posypać
rodzynkami
z
cynamonem
. Zwinąć ścisło w roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w
jajku
i
tartej bułce
. Smażyć na głębokim
oleju
z obu stron na złoto. Podawać z
ryżem
i
sałatką
owocową
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/de-volaille-na-sodko.html
Przepisy powiązane
Tradycyjne kotlety de volaille "devolay"
Kotlet de volaille [przepis]
Kotlety z piersi kurczaka
De Volaille z bazylią
Kotlet De Volaille w Stylu Śródziemnomorskim
Składniki powiązane (0)