Wykonanie
Witajcie Moi Mili, dziś mam dla Was przepis na babeczki szybkie, proste i do tego jak zwykle pyszne. Można do nich dodać dowolne
owoce sezonowe, ja jak już mówiłam wykorzystuje to co akurat jest dostępne w ogródku, dlatego tym razem padło na
porzeczki.
Składniki na 12 babeczek:2
jajka2/3 szkl.
cukru1/2 szkl.
mleka1/4 szkl.
jogurtu naturalnego1/2 kostki rozpuszczonej i ostudzonej
margaryny2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cukru biszkoptowego - dostępny w sklepie ze zdrową żywnością Eko Majaszczypta
soliok 1 szklanki
porzeczek (ja zmieszałam białe, czerwone i czarne)Mieszamy ze sobą wszystkie "mokre składniki" następnie dosypujemy suche i jeszcze raz starannie mieszamy, a następnie przekładamy do foremek silikonowych napełniając je do ok 2/3. Na ciasto wysypujemy umyte
porzeczki.Kruszonka:2 łyżki
cukru biszkoptowego Eko Maja2 łyżki
mąki2 łyżki posiekanych
orzechów włoskich1 łyżka
masłaSkładniki kruszonki łączymy starannie ze sobą, a następnie posypujemy nią
porzeczki. Babeczki pieczemy przez ok 25 minut w 180 st. CDo wykonania kruszonki można użyć zwykłego
cukru, ale ten
biszkoptowy nadał jej dodatkowego aromatu. W ofercie sklepu Eko Maja znajdziecie także
cukry o smaku
Cappucino,
Amaretto i
Cytrynowy. Są one aromatyzowane naturalnymi
olejkami i bardzo dobrze wzbogacają smak deserów.
Przepis powstał przy współpracy ze sklepem EKO MAJA