ßßß
Składniki na ok 12 babeczek1 szkl. startej na drobnych oczkach marchewki1 szkl. mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)1/2 szkl. cukru1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki rozpuszczonej margaryny2 jajaszczypta soli1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie sypkie składniki, dodajemy marchewkę, jajka, przestudzoną margarynę i znów mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Napełniamy foremki do mufinek (używam silikonowych, bo nie wymagają natluszczania, łatwo zawsze później wyjąć z nich babeczki i je umyć) do ok 3/4 ich wysokości i pieczemy ok 30 minut w 180 st C.
Krem2 łyżki cukru pudru50 g masłaopakowanie kremowego serka Twój Smak z Piątnicysuszona żurawina do dekoracji
Ucieramy masło z cukrem na puch i powoli łączymy z serkiem. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Tak przygotowany krem wykładamy na ostudzone babeczki i dekorujemy żurawiną.
Smacznego