ßßß
Składniki :puszka ananasa w plastrach (zachować zalewę)puszka tuńczyka w zalewiesok z cytryny do skropienia tuńczyka2 jajka ugotowane na twardopół opakowania fety (100-150g)niewielki pęczek koperkułyżka jogurtu naturalnego lub greckiego, ewentualnie łyżka majonezusól, pieprz
Przygotowanie :Plastry ananasa odsączyć na sicie, płyn zachować.W misce wymieszać odsączonego i skropionego sokiem z cytryny tuńczyka, starte na tarce o grubych oczkach jajka i pokruszoną fetę oraz posiekany koperek, wlać niewielką ilość zalewy z ananasa i dodać łyżkę jogurtu (lub majonezu), aby całość się lepiła. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Plastry ananasa ułożyć na talerzu. Z masy tuńczykowej formować kulki i układać je na ananasie. Gotowe! Przed podaniem można schłodzić.

Smacznego!