ßßß
2 filety z łososia2-3 ząbki czosnku2 łyżki kaparów w zalewie1 papryczka chili (niezbyt ostra)sok z cwiartki cytryny2 łyżki serka Philadelphia (original lub light)łyżka masła do smażeniamleko lub woda (opcjonalnie)sól, pieprzNa patelni roztopić masło, łososia posolić i popierzyć i smażyć na niewielkim ogniu.W międzyczasie na drugiej patelni roztopić nieco masła i delikatnie przesmażyć na nim czosnek, uważać aby się nie przypiekł, ponieważ wtedy będzie gorzki. Dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili, lekko przesmażyć ciągle mieszając. Dodać kapary, sok z cytryny i serek Philadelhia, dokładnie wymieszać aż ser się rozpuści, w razie potrzeby dodać nieco wody lub mleka w celu uzyskania pożądanej konsystencji sosu, nieco żadszy sos jest smaczniejszy.

Smacznego!