ßßß
650 g selera1 cebula2 marchewki2 ząbki czosnku2 łyżki chrzanu ze słoiczka100 g masła1 łyżka sosu sojowego2/3 szklanki bułki tartej + kilka łyżek do wysypania keksówki3 jajka1 szklanka gorącego wywaru grzybowego (ewentualnie drobiowego)1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej1 łyżeczka zmielonego pieprzusól do smakuSeler, marchew i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek drobno posiekać.Masło roztopić na patelni, dodać warzywa, zalać wywarem grzybowym, dodać sos sojowy i dusić do miękkości. W razie potrzeby lekko podlewać gorącą wodą. Miękkie warzywa ostudzić (jeśli jest potrzeba – odcedzić lekko).Do warzyw dodać jajka, bułkę tartą, chrzan, gałkę muszkatołową, pieprz i sól. Wyrobić na jednolitą masę.Małą keksówkę (np. o wymiarach 30 cm x 10 cm) natłuścić i wysypać bułką tartą.Masę przełożyć do keksówki.Piec w 180 stopniach, grzałka góra-dół, około 45 minut.