ßßß
Składniki :duża pieczarka2 łyżki suszonej żurawiny1 łyżka orzechów nerkowca4 plastry sera camembertlistki bazylii tajskiejlistki oreganoPrzyprawy :pieprz czarny
Pieczarkę myjemy, obieramy i odcinamy nóżkę.W środek kapelusza wrzucamy 1 łyżkę żurawiny i połowę orzechów.Camembert kroimy na plastry i układamy w środek grzyba, po czym przyprawiamy pieprzem.Na wierzch układamy resztę żurawiny suszonej i orzechów nerkowca.
Pieczarkę układamy na folii aluminiowej i wkładamy do parowaru.Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 7 minut.
Bazylie tajską i oregano myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Po wyłączeniu parowaru, pieczarkę przekładamy na talerz i układamy na niej oregano i porwane kawałki bazylii tajskiej.
Czekam na Wasze opinie, komentarze czy uwagi :) A także na zdjęcia Waszych dań inspirowanymi moimi przepisami :)Pozdrawiam i smacznego.Adam