ßßß Cookit - przepis na Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami

Pieczarka z camembert, żurawiną i nerkowcami

nazwa

Wykonanie

Pieczarki mógłbym jeść i jeść :) Pojawiają się często w moich przepisach :) Do tego lubię nadziewać, mięso, makaron czy właśnie pieczarki. Te duże nadają się do tego świetnie. Ostatnio było to portobello, teraz przyszła pora na zwykłą pieczarkę. Można takie spotkać w Lidlu, pod nazwą, pieczarki na grilla :)
Mimo nazwy, w parowarze również się świetnie sprawdzają ;)
Składniki :
duża pieczarka
2 łyżki suszonej żurawiny
1 łyżka orzechów nerkowca
4 plastry sera camembert
listki bazylii tajskiej
listki oregano
Przyprawy :
pieprz czarny
Pieczarkę myjemy, obieramy i odcinamy nóżkę.
W środek kapelusza wrzucamy 1 łyżkę żurawiny i połowę orzechów.
Camembert kroimy na plastry i układamy w środek grzyba, po czym przyprawiamy pieprzem.
Na wierzch układamy resztę żurawiny suszonej i orzechów nerkowca.
Pieczarkę układamy na folii aluminiowej i wkładamy do parowaru.
Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 7 minut.
Bazylie tajską i oregano myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Po wyłączeniu parowaru, pieczarkę przekładamy na talerz i układamy na niej oregano i porwane kawałki bazylii tajskiej.
Czekam na Wasze opinie, komentarze czy uwagi :) A także na zdjęcia Waszych dań inspirowanymi moimi przepisami :)
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Źródło:http://parowarfaceta.blogspot.com/2015/07/pieczarka-z-camembert-zurawina-i.html