ßßß Cookit - przepis na Pieczone domowe paluszki rybne

Pieczone domowe paluszki rybne

nazwa

Wykonanie

W dzieciństwie uznawałam za rarytas i błagałam mamę o zrobienie ;)
Z reguły nie odmawiała.
Później przez dłuższy okres czasu ich nie jadłam aż chciałam przypomnieć
sobie smak dzieciństwa w odtłuszczonej wersji :)
Składniki (2 porcję):
~2-3 filety miruny
~jajko
~2 łyżki mąki
~łyżka musztardy
~łyżeczka soku z cytryny
~sól, pieprz
~pół szklanki pokruszonych
płatków kukurydzianych
Wykonanie:
Płaty ryby osuszamy papierem ręcznikowym
Kroimy w paro-centymetrowe paski,
obtaczamy kawałki w mące, następnie w jajku
(wymieszanym z solą, pieprzem, musztardą i sokiem z cytryny) i na końcu w płatkach kukurydzianych.
Układamy rybkę na papierze do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 -20 minut.
Podajemy z dipem: u mnie jogurt naturalny z rzodkiewką i koperkiem.
Źródło:http://passionatanyprice.blogspot.com/2015/07/pieczona-domowe-paluszki-rybne.html