Wykonanie

W dzieciństwie uznawałam za rarytas i błagałam mamę o zrobienie ;)Z reguły nie odmawiała.Później przez dłuższy okres czasu ich nie
jadłam aż chciałam przypomniećsobie smak dzieciństwa w odtłuszczonej wersji :)Składniki (2 porcję):~2-3 filety miruny~jajko~2 łyżki
mąki~łyżka
musztardy~łyżeczka
soku z cytryny~sól,
pieprz~pół szklanki pokruszonych
płatków kukurydzianychWykonanie:Płaty
ryby osuszamy papierem ręcznikowymKroimy w paro-centymetrowe paski,obtaczamy kawałki w
mące, następnie w
jajku(wymieszanym z
solą,
pieprzem,
musztardą i
sokiem z cytryny) i na końcu w płatkach kukurydzianych.Układamy
rybkę na papierze do pieczenia.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 -20 minut.Podajemy z dipem: u mnie
jogurt naturalny z
rzodkiewką i
koperkiem.