ßßß Cookit - przepis na Pasta di pomodoro (bezglutenowa)

Pasta di pomodoro (bezglutenowa)

nazwa

Wykonanie

Najprostszy i najsmaczniejszy obiad świata, a z dodatkiem bezglutenowego makaronu - zdrowy. Jeżeli nie mamy zbyt wiele czasu na ugotowanie obiadu, to ten przepis jest jak znalazł. Polecam i smacznego!
Składniki:
250 g makaronu bezglutenowego np. spaghetti (teraz dostępne w sklepach Biedronka poniżej 4 zł za 500 g)
6 pomidorów sparzonych bez skórki lub 2 puszki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
oliwa
przyprawy: sól morska, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, szczypta cukru
ser grana padano
Wykonanie:
1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie do zeszklenia wraz z oregano i łyżką masła. Gdy cebula się zeszkli, przeciskamy przez praskę czosnek i uważamy by się nie przypalił.
2. Następnie dodajemy sparzone pomidory bez skórki i szypułek lub pomidory z puszki i dusimy wraz z podanymi wyżej przyprawami. W międzyczasie gotujemy makaron bezglutenowy.
Po jakiś 10 minutach obiad jest gotowy. na talerzu posypujemy startym serem grana padano.
Smacznego!
Źródło:http://kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com/2014/09/pasta-di-pomodoro-bezglutenowa.html