Najprostszy i najsmaczniejszy obiad świata, a z dodatkiem bezglutenowego makaronu - zdrowy. Jeżeli nie mamy zbyt wiele czasu na ugotowanie obiadu, to ten przepis jest jak znalazł. Polecam i smacznego!Składniki:250 g makaronu bezglutenowego np. spaghetti (teraz dostępne w sklepach Biedronka poniżej 4 zł za 500 g)6 pomidorów sparzonych bez skórki lub 2 puszki1 cebula2 ząbki czosnku1 łyżka masłaoliwaprzyprawy: sól morska, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, szczypta cukrusergrana padanoWykonanie:1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie do zeszklenia wraz z oregano i łyżką masła. Gdy cebula się zeszkli, przeciskamy przez praskę czosnek i uważamy by się nie przypalił.2. Następnie dodajemy sparzone pomidory bez skórki i szypułek lub pomidory z puszki i dusimy wraz z podanymi wyżej przyprawami. W międzyczasie gotujemy makaron bezglutenowy.Po jakiś 10 minutach obiad jest gotowy. na talerzu posypujemy startym seremgrana padano.Smacznego!