Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka mąki - 150 g1 szklanka cukru - 220 g1 szklanka mleka - 1/4 l1 łyżka oleju - 14 g1 łyżka śmietany - 15 g1 łyżeczka soli - 6 g1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka mąki - 16 g1 łyżka bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 28 listopada 201475 dag mięsa mielonego z dorsza25 dag boczku świeżego lub słoniny1 duża cebula1 bułka namoczona w mleku2 ząbki czosnku2 jajasól i pieprz do smaku2 łyżki zielonego kopru siekanegoFormować klopsiki z wyrobionej masy, smażyć 3 min z każdej strony. podawać z ziemniakami i surówką na ciepło lub same klopsiki z ketchupem na zimno.