Wykonanie
Powiem Wam,że smaczna była.Mąż kochający dania z
mięsem zjadł z dokładką i synuś,który do nowości podchodzi z dystansem też nie marudził.Wobec tego stwierdzam,że warto zaopatrzyć się w
szparagi,
póki są i przygotować to danie.Zachęcam:)

1
cebula1 ząbek
czosnku - przeciskam przez praskę15 dkg
ryżu do paellipo 1 łyżeczce
kurkumy i
słodkiej papryki do smakutrochę wędzonej
papryki w proszku900 ml
bulionu warzywnego10 - 12 dkg
szparagów - oczyszczam ze skórki i kroję na nieduże słupki1 malutka
cukiniapo 10 dkg
zielonego groszku i
bobu - użyłam mrożonychsporo świeżego
koperkusok z połówki
cytrynytrochę
oliwy
Na patelni rozgrzewam
oliwę i wrzucam pokrojoną w kostkę
cebulę i
czosnek i smażę na małym ogniu,aż zmiękną.Dosypuję
ryż i
przyprawy i dokładnie mieszam całość.Dolewam
bulion i duszę ok.10 min.na małym ogniu mieszając od czasu do czasu.Następnie dorzucam
groszek,
bób,
cukinię pokrojoną w kostkę i
szparagi i duszę,aż warzywa będą miękkie,a
ryż wchłonie
bulion,mieszam,by się nie przypaliło.Na koniec dodaję posiekany
koperek i
sok z cytryny.Ewentualnie można dodać
sól i
pieprz,ale moim zdaniem nie było to konieczne.Smacznego!!!