Przepis przywieziony latem od Bratowej w końcu doczekał się realizacji.Powstała lekka i smaczna zupa z nutką gruszki.Dla mnie bomba:)A Wy co o niej sądzicie?3 małe cukinie - moje były nieco większe od ogórka"węża"2 - 3 małe gruszki1 marchewka1 cebulka2 ziemniakimasło do smażeniarozmarynświeży kopereksok z połówki cytrynysól i pieprz do smakugrzanki - opcjonalnieMasło rozgrzewam w garnku i smażę na nim pokrojoną w kostkę cebulę do zeszklenia,dodaję marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę.Po 5 min.dodaję pokrojone w kostkę cukinie,gruszki i doprawiam suszonym rozmarynem.Smażę ok.10 min,mieszając od czasu do czasu.Zalewam warzywa litrem wody,doprawiam solą i pieprzem i gotuję,aż składniki będą miękkie.Miksuję,dodaję posiekany koperek.Smacznego!!!