Wykonanie
Szybka i dzięki grejpfrutowi lekko orzeźwiająca
sałatka-w sam raz na lato:)
1 różowy
grejpfrutmała puszka
kukurydzyok.20 dkg drobnego
makaronu - ja dałam ditalini,czyli taki króciutkie rureczki ;)
majonezsól,
pieprzGrejpfruta kroję na pół,wydrążam środek,który będzie potrzebny do sałatki,a skórkę-miseczke wkładam do woreczka foliowego i
daję do lodówki do schłodzenia(posłuży jako miseczka do serwowania sałatki).
Makaron gotuję w osolonej wodzie,odcedzam i przekładam do miski,gdy ostygnie.Dodaję
kukurydzę i odsączony z soku miąższ
grejpfruta,mieszam z
majonezem,doprawiam
solą i
pieprzem.Dobrze jest przed podaniem schłodzić
sałatkę w lodówce.Smacznego!!!