Wykonanie
Zupa powstała dosłownie przed chwilą:) To kolejna "twórczość własna".Pomysł powstał dziś i od razu został zrealizowany:) Narazie ja jestem jedynym krytykiem jej walorów
smakowych, a ponieważ lubię wszystkie "ulokowane" w niej składniki zapewniam,że jest smaczna :)
2
pory1 mała
marchewkakawałek
pietruszkikawałek
selerapierś kurczakagorgonzola 20 dkg
sól,
pieprznatka pietruszki,która ja dodaję niemalże do każdego daniaszczypta suszonej
bazyli i
kolendrytłuszcz do podsmażenia warzywProponuję,aby ilość warzyw stanowiła mniej niż połowę ilości
porów,bo to nie one mają dawać podstawowy smak zupie.
Pory kroję w półplasterki,resztę warzyw ścieram na grubej tarce i wszystko razem lekko podsmażam na patelni.W garnku gotuję
pierś kurczaka i wrzucam do niej podsmażone warzywa.Gdy się razem chwilę pogotują wyjmuję
kurczaka, a warzywa miksuję. Następnie dodaję pokrojony w kostkę
ser i mieszając gotuję na wolnym ogniu całość,aż
ser się rozpuści. Następnie dodaję pokrojonego w kostkę
kurczaka(można go zmiksować z warzywami) i doprawiam
przyprawami do smaku. Zupa gotowa:) Smacznego!!!