Wykonanie
Pyszne i w miarę szybkie śniadanie. Kiedy mam więcej czasu przed wyjściem do szkoły, to zabieram się za smażenie takich placuszków. Są bardzo pożywne i można do nich dodać w
sumie wszystko, na co ma się ochotę. Ja tym razem zjadłam je z
kiwi i
syropem klonowym, ale każdy inny
owoc się nada, jak i każda ulubiona forma słodkiego smaku :)Ze
śniadaniowych placuszków polecam również: jaglane serniczki,
jogurtowe placuszki,
bananowe placki .
/2 porcje/3/4 szklanki
mąki owsianej2
jajka1/3 szklanki
mleka1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
cynamonu150g
serka twarogowego50g półtłustego
twarogudo podania:
syrop klonowy i
kiwiW misce wymieszać
serek i rozdrobniony
twaróg. Dodać
jajka i
mleko. Połączyć dokładnie. Następnie wsypać
mąkę,
proszek do pieczenia i
cynamon. Wszystko wymieszać na gładką masę. Rozgrzać patelnię i nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć z obu stron na lekko brązowy kolor po około 2-3 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!