Wykonanie
przepis : (inspiracja)5 łyżek
płatków owsianychłyżka
siemienia lnianegołyżka
mąki kokosowejmała
marchewkałyżeczka proszku maca2-3 łyżki
rodzynekcynamonodrobina
imbiru4 łyżki
mlekałyżka
słonecznikaRodzynki namoczyłam we wrzątku,
marchewkę starłam na małych oczkach i zbledowałam z pozostałymi składnikami (oprócz
słonecznika). Masa powinna dać się uformować. Dodałam
słonecznik, dokładnie wymieszałam i przełożyłam do plastikowego opakowania. Dokładnie ugniotłam i zostawiłam na noc w lodówce. Rano przełożyłam na talerzyk i pokroiłam na mniejsze batoniki.Ciężko funkcjonuje się w kuchni bez piekarnika, dlatego zdesperowana szukam jak najwięcej przepisów na ciasta,
ciasteczka, batoniki bez pieczenia. Tym razem poratowała mnie Daria . Nie spodziewałam się (lekko nieskromnie) aż tak świetnego efektu! Dziś wieczorem na pewno je powtórzę w lekko zmodyfikowanej wersji, bo będą się idealnie nadawać na jutrzejszą podróż :)pytania?-ASKinstagramMiłego dnia!