ßßß
przepis : (inspiracja)5 łyżek płatków owsianychłyżka siemienia lnianegołyżka mąki kokosowejmała marchewkałyżeczka proszku maca2-3 łyżki rodzynekcynamonodrobina imbiru4 łyżki mlekałyżka słonecznikaRodzynki namoczyłam we wrzątku, marchewkę starłam na małych oczkach i zbledowałam z pozostałymi składnikami (oprócz słonecznika). Masa powinna dać się uformować. Dodałam słonecznik, dokładnie wymieszałam i przełożyłam do plastikowego opakowania. Dokładnie ugniotłam i zostawiłam na noc w lodówce. Rano przełożyłam na talerzyk i pokroiłam na mniejsze batoniki.Ciężko funkcjonuje się w kuchni bez piekarnika, dlatego zdesperowana szukam jak najwięcej przepisów na ciasta, ciasteczka, batoniki bez pieczenia. Tym razem poratowała mnie Daria . Nie spodziewałam się (lekko nieskromnie) aż tak świetnego efektu! Dziś wieczorem na pewno je powtórzę w lekko zmodyfikowanej wersji, bo będą się idealnie nadawać na jutrzejszą podróż :)pytania?-ASKinstagramMiłego dnia!