Wykonanie
przepis:2
jajka2 łyżki
mąki pełnoziarnistejszczypta
soliłyżka
mlekaszczypta
proszku do pieczeniaolej do smażenia (mi wystarczyło pół łyżeczki)
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z
żółtkiem i
mlekiem. Dodać
mąkę, ewentualnie jakieś słodzidło, szczyptę
proszku do pieczenia i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. (Ja smażę pod przykryciem) Kiedy omlet się zetnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę.A to działo się u mnie wczoraj:
Migdałowe robiłam pierwszy raz i przyznaję, że trochę się przy nim trzeba namęczyć. Oj, ale warto było!I tak wyglądała śmierć blendera.ASK