ßßß
Składniki300 gramów kaszy jaglanej4 szklanki mleka szklanki mleka4 łyżki prawdziwego miodu2 szczypty soliszklanka kokosu3 banany pokrojone w kostkęWykonanie: Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na gęstym sitku, mocno odciskamy wodę. Następnie kaszę przekładamy do garnka i dodajemy mleko, sól, kokos oraz miód. Całość gotujemy na małym ogniu do czasu, aż kasza stanie się miękka i pochłonie cały płyn. Odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie banany kroimy w drobną kostkę, dodajemy je do wystudzonej masy, dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Następnie z masy formujemy małe placuszki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Placuszki pieczemy przez około 30 minut (co jakiś czas przewracając je) w temperaturze 170 stopni. Podajemy polane syropem klonowym, golden syropem bądź miodem.Smacznego ;)