Wykonanie
Uwielbiam pasty, które urozmaicają mi posiłki, w zakładce smarowidła i pasztety znajdziecie kilka takich, które już wcześniej zrobiłyśmy. Tym razem przedstawiam pastę z
suszonych pomidorów, której sklepowa wersja zawiera sporo
cukru, tłuszczu i różnych innych niepożądanych składników, jak np. guma guar, czy pirosiarczyn
sodu. Moje ulubione zastosowanie tej pasty poznacie już wkrótce. ;)
Składniki (na jedną miseczkę):5
suszonych pomidorów2 plasterki
czerwonej cebuli2 łyżki zalewy z
suszonych pomidorów1,5 łyżki gęstego
jogurtu naturalnego0,5 łyżeczki
koncentratu pomidorowegokilka kropli
octu (dosłownie na końcu łyżeczki)1 ząbek
czosnku (mały)
sól morska,
pieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki wrzucić do miski i rozdrobnić przy pomocy blendera. Doprawić
solą i
pieprzem i wymieszać.