Wykonanie
Kupiłam
brokuła a
potem nie miałam czasu nic z nim zrobić. W obawie , że w lodówce"zakwitnie", ugotowałam go i dalej nie miałam pomysłu co z niego będzie. Z pomocą przyszłą napoczęta paczka
fety. Najprościej jest wrzucić wszystko do miski i zgnieść lub zmiksować. Tak powstała pyszna pasta. W przepisie nie ma
soli gdyż jak pewnie wszyscy wiedzą
feta jest bardzo słona.
Składniki:1 kostka
fety1 mała
czerwona cebula1
brokułpieprz3-4 łyżki
jogurtu naturalnego2 ząbki
czosnkuBrokuła ugotować, odsączyć.
Cebulę pokroić,
fetę rozgnieść widelcem,
czosenk przepuścić przez praskę. Dodać ugotowanego
brokuła, można go zmiksować lub tylko rozgnieść widelcem. Dodać
jogurt i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić
pieprzem. Przed podaniem schłodzić.Smacznego:)