Wielkimi krokami zbliżają się święta więc zanim ogarnie nas szał jedzenia nie tylko dietetycznych rzeczy, warto zadbać o to, by chociaż wcześniej żołądek dostał w prezencie coś dobrego i zdrowego. Ja postawiłam dziś na łatwą w przygotowaniu lekką pastę z wędzonej makreli. Polecam szczególnie do ciemnego pieczywa.Składniki:1 makrela1/3 kostki białego twarogu0,5 opakowania małego jogurtu naturalnego0,5 małej cebulki czerwonejŚwieży szczypiorek/rzodkiewka/ogórekSzczypta pieprzuczosnkowegoPrzygotowanie:Z makreli wyjęłam ości ( w miarę możliwości J ) i wrzuciłam do miski, dodałam biały twarożek, jogurt naturalny oraz posiekaną cebulkę. Posypałam pieprzemczosnkowym i wszystko razem zblendowałam na gładką masę. Pastę jadłam z ciemnym chlebkiem, polecam jako dodatek świeżą rzodkiewkę, ogórka lub szczypiorek.