Letnie owoce szaleją w naszej kuchni. Tym razem w roli głównej śliwki, które w połączeniu z orzechowym kremem smakują lepiej, niż możecie sobie wyobrazić.Na pewno zaskoczą niejednego gościa :)Składniki (na ok 20 śliwkowych przystawek):10-12 śliwek8 orzechów włoskich16 migdałów4 łyżeczki jogurtu naturalnegojedna czubata łyżeczka syropu z agawy (można zastąpić miodem)garść płatków migdałowych (dla ozdoby)Przygotowanie:Orzechy włoskie i migdały zmielić (ja zrobiłam to w młynku do kawy).Przesypać do miseczki, dodać jogurt naturalny i syrop z agawy, dokładnie wymieszać.Krem powinien mieć gęstą konsystencję.Śliwki przepołowić, wyjąć pestki. Gdyby wgłębienia po pestkach były zbyt małe, można je powiększyć przy pomocy łyżeczki do cytrusów lub nożyka.Można też odkroić kawałek owocu od spodu, aby przekąski były bardziej stabilne.W otwory nakładać krem. Posypać migdałowymi płatkami.Można jeść zaraz po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce i spożyć po kilku godzinach.