Wykonanie
Witamy po dłuższej przerwie i niestety nie był to urlop.Organizm powiedział : "stop"!Na szczęście było to jedynie solidne ostrzeżenie,sygnał, że należy zwolnić tempo życia.Czasami wydaje nam się, że możemy przenosić góry,ale to tylko pozory a rzeczywistość sprowadza nas na Ziemię.Tylko po co?Po to, abyśmy zaczęli cenić to, co mamy,abyśmy
mieli czas na przemyślenia, co jest lepsze.
Mieć więcej i nie
mieć czasu, aby się tym cieszyć,czy
mieć mniej i docenić to, co się ma.W pracy ważne jest to, czego oczekują inni, ale czy koniecznie naszym kosztem?Było sporo czasu na przemyślenia i refleksje.Mamy swoje wnioski i postanowienia.Teraz czas na przyjemności.Proponujemy
jagody w cukrze według przepisu Babci Zosi.Składniki:-3 litry
jagód leśnych-0,6 kg
cukru-słoiki z nowymi nakrętkami
Jagody oczyszczamy z ewentualnych listków.Jeśli kilka zostanie , nie zaszkodzi :)Wsypujemy do słoiczków porcjami i przesypujemy
cukrem,aż do napełnienia po brzegi.
Słoiczki zakręcamy.
Wstawiamy do garnka z
wodą sięgającą do wysokości 2/3 słoiczkówa kiedy
woda zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Wyjmujemy i gotowe.Karinko - podobają się Tobie Twoje zamówione jagódki? :)Smacznego!