ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z grzybowym farszem

Naleśniki z grzybowym farszem

nazwa

Wykonanie

Delikatne naleśniki z chrupiącą panierką a w środku aromatyczny farsz grzybowy.
Składniki na farsz:
-40 dkg odciśniętych gotowanych grzybów
-5 dkg grzybów suszonych
-3 cebule
-sól, pieprz
-pieprz ziołowy
-olej
Składniki na ciasto naleśnikowe:
-1,5 szklanki mąki pszennej
-2 szklanki mleka
-1/4 łyżeczki cukru
-1 łyżka oleju
-2 jajka
-bułka tarta
Grzyby suszone moczymy.
Cebulę kroimy w grube półplastry i delikatnie solimy.
Cebulę podsmażamy na oleju, do zeszklenia, zdejmujemy z patelni a olej pozostawiamy.
Grzyby suszone odciskamy z wody.
Grzyby i cebulę mielimy w maszynce.
Przekładamy na patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym i podsmażamy do delikatnego zrumienienia.
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
Składniki miksujemy.
Smażymy placki naleśnikowe.
Nakładamy porcje farszu.
Zawijamy naleśniki.
Jeśli pozostało trochę ciasta naleśnikowego, dolewamy odrobinę mleka
a jeśli nie - roztrzepujemy jajko, dodajemy 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka,
mieszamy i przygotowujemy ciasto do panierowania
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło, naleśniki obtaczamy w bułce tartej,
moczymy w cieście, ponownie obtaczamy w bułce tartej i układamy na patelni.
Podsmażamy na rumiano z obu stron.
Naleśniki już są gotowe, ale z sosem grzybowym zyskają na smaku.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/11/nalesniki-z-grzybowym-farszem.html