Wykonanie
Delikatne naleśniki z chrupiącą panierką a w środku aromatyczny farsz
grzybowy.Składniki na farsz:-40 dkg odciśniętych gotowanych
grzybów-5 dkg
grzybów suszonych-3
cebule-
sól,
pieprz-
pieprz ziołowy-
olejSkładniki na ciasto naleśnikowe:-1,5 szklanki
mąki pszennej-2 szklanki
mleka-1/4 łyżeczki
cukru-1 łyżka
oleju-2
jajka-
bułka tartaGrzyby suszone moczymy.
Cebulę kroimy w grube półplastry i delikatnie solimy.
Cebulę podsmażamy na
oleju, do zeszklenia, zdejmujemy z patelni a
olej pozostawiamy.
Grzyby suszone odciskamy z
wody.
Grzyby i
cebulę mielimy w maszynce.
Przekładamy na patelnię, doprawiamy
solą,
pieprzem i
pieprzem ziołowym i podsmażamy do delikatnego zrumienienia.
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe.Składniki miksujemy.
Smażymy placki naleśnikowe.
Nakładamy porcje farszu.
Zawijamy naleśniki.
Jeśli pozostało trochę ciasta naleśnikowego, dolewamy odrobinę
mlekaa jeśli nie - roztrzepujemy
jajko, dodajemy 2 łyżki
mąki i 3 łyżki
mleka,mieszamy i przygotowujemy ciasto do panierowaniaNa patelni rozgrzewamy
olej lub
masło, naleśniki obtaczamy w
bułce tartej,moczymy w cieście, ponownie obtaczamy w
bułce tartej i układamy na patelni.Podsmażamy na rumiano z obu stron.
Naleśniki już są gotowe, ale z
sosem grzybowym zyskają na smaku.
Smacznego!