Wykonanie
Lekkie ciasto z puszystym kremem.Składniki na ciasto:-szklanka
wody-szklanka
mąki-1/2 kostki
margaryny-5
jajekSkładniki na krem:-
budyń-kostka
margaryny-szklanka
cukru pudru-1,5 szklanki
mlekaZaczynamy od przygotowania ciasta.
Wodę zagotowujemy z
margaryną.
Do wrzątku wsypujemy
mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Odstawiamy i studzimy.
W tym czasie z proszku budyniowego i
mleka gotujemy i studzimy
budyń.Do wystudzonego ciasta stopniowo dodajemy
jajka i miksujemy ok. 5 minut.
Na delikatnie posmarowaną blaszkę wykładamy połowę ciasta i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 30 minut.Tak samo pieczemy drugą połowę ciasta.Placki wyjęte z blaszki studzimy.
Przygotowujemy krem.
Margarynę ucieramy z
cukrem pudrem a następnie dodajemy
budyń i miksujemy.Możemy dodać odrobinę
soku z cytryny.
W piekarniku powstały piękne góry.
Na jeden z placków wykładamy większą część kremu.
Przykrywamy drugim plackiem i wierzch dekorujemy pozostałym kremem.
Gotowe!
Smacznego!