Wykonanie
Przyda nam się trochę odmiany.Zrobimy coś innego.Potrzebujemy niewiele gotowanego
mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś.Oczywiście
bagietki do pieczenia.Do tego warzywa:-
kapusta pekińska-
cebula-
papryka-
ogórek-
pomidorDo tego kilka plastrów
żółtego sera i
przyprawy:-tzatziki-kebab-gyros-warzywko-
olej-
jogurt-
majonezMięso kroimy na małe kawałki, posypujemy
przyprawą kebab-gyros i skrapiamy
olejem.Warzywa kroimy w drobną kostkę, delikatnie przyprawiamy warzywkiem i mieszamy.
Z
jogurtu,
majonezu i
przyprawy tzatziki robimy sos.
Bagietki nacinamy wzdłuż, lekko rozchylamy i układamy na blaszce.
Na patelni podsmażamy
mięso do zrumienienia.
Nagrzewamy piekarnik do temp. 160 st. C i wstawiamy
bagietki na 5-10 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wykładamy je plastrami
żółtego sera.
Jeszcze na chwilę wędrują do pieca, aby
ser się roztopił.
Nakładamy niewielką ilość
mięsa.
Polewamy delikatnie sosem.
Wypełniamy warzywami po brzegi
bagietki.
Polewamy solidnie sosem.
Bagietka gotowa.Najlepiej jeść nad półmiskiem, bo danie jest solidne w rozmiarach. Po kilku zjedzonychbagietkach nabiera się wprawy. Smak rekompensuje wszelkie niewygody.
Smacznego!