Dziękujemy za pomysł.Pozdrawiamy serdecznie.Śledzik jest na jutro.Musi się przegryźć.Kupujemy 0,5 kg filetów śledziowychMatjas, 0,5 kg cebuli, koncentrat pomidorowy 150 ml.Potrzebujemy też:-1/4 szklanki oleju-1/4 szklanki octu-1/4 szklanki cukru-3 dkg rodzynekFilety moczymy przez 1 godzinę w zimnej wodzie.Cebulę kroimy w piórka.Odsączone z wodyśledzie kroimy na kawałki.Na patelnię wlewamy olej, wsypujemy pokrojoną cebulę i na wolnym ogniu podgrzewamydo zeszklenia.Dodajemy koncentrat pomidorowy, ocet i cukier.Mieszamy.Następnie dosypujemy rodzynki i mieszamy.Doprawiamy do smaku warzywkiem i pieprzem.Zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia.Dodajemy pokrojone śledzie i po wymieszaniu nasze śledziki przekładamy do salaterki lub słoika.Gotowe.Smacznego życzymy na jutro!