Wykonanie

Ekspresowe śniadanie do zrobienia w 300 sekund, które nasyci Was na długo.
Śniadaniowe muffiny na bazie
banana, w pięknym, naturalnym zielonym kolorze, który zawdzięczają dużej ilości niezwykle zdrowego
jarmużu. Składniki te zblendowane z pozostałymi zdrowymi dodatkami wystarczy tylko przelać do szklanki lub kubka i "zapiec" w mikrofalówce.
Potem pozostaje już tylko polać muffinki
jogurtem naturalnym, posypać ulubionymi
owocami i smaczne oraz pożywne śniadanie gotowe! Muffiny podane ze szklanką skoku pasteryzowanego dodadzą Wam energii na cały poranek :)SKŁADNIKI NA MUFFINY (2 sztuki):1
banan2 szklanki
jarmużu0,5
brzoskwini2
jajka2 łyżka
wiórków kokosowych2 płaskie łyżki
mąki (kokosowej, ryżowej lub pszennej)1 łyżka
otrębów żytnich (lub pszennych)1 łyżka
mleka1 łyżeczka
syropu z agawyDODATKOWO:3/4 szklanki gęstego
jogurtu naturalnego3/4 szklanki
malin i
borówek (lub innych ulubionych
owoców)1 szklanka soku pasteryzowanego (smak według uznania)WYKONANIE:Wszystkie składniki na muffinki umieść w blenderze i zmiksuj na gładka masę.Przelej ją do dwóch szklanek lub kubków i wsadź do mikrofalówki na 3 , 5 minuty na wysoką moc. Po tym czasie muffiny wyjmij ostrożnie i przykryj talerzykami, odwróć je do góry dnem, aż same wypadną na talerzyki.Polej
jogurtem i posyp
owocami. Podawaj ze szklanką soku pasteryzowanego. Gotowe! Smacznego!

Przepis bierze udział w konkursie "Sok to bogactwo witamin, substancji odżywczych i minerałów"