Wykonanie
zastanawiałam się czy zamieścić to danie na blogu, a właściwie zdjęcia, bo nie do końca podoba mi się na nich
śmietana, no ale są :), soczyste
steki z
piersi indyka z nutką
cytryny w
śmietance, lekkie danie i bardzo bardzo smaczne, zapraszam :)składniki:
pierś indykasólpieprzświeży
koperekoliwa z oliwekprzygotowanie:
mięsko dokładnie umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki, posoliłam z obu stron i posypałam
pieprzem, natarłam z obu stron
koperkiem, polałam
oliwą, dobrze natłuściłam i odstawiłam do lodówki na pół godziny.grillowałam na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron na złoty kolor ( nie grillować długo, bo
mięso stanie się suche i nie smaczne! )cytrynowa
śmietana:potrzebujemy:
śmietanę 18 % i
sok z cytryny oraz skórkę startą z
cytrynyśmietanę wymieszałam z
sokiem z cytryny i gotowe ( ja bardzo lubię
cytrynę, więc lubię jak
śmietana ma wyraziście
cytrynowy smak )gotowe
steki polewamy delikatnie taką
śmietanką, posypujemy otartą ( wcześniej sparzoną wrzątkiem )
skórką cytryny i zajadamy.
steki zajadane były w towarzystwie
szparagów gotowanych na parze, grillowanych
pomidorków i
młodych ziemniaczków z
koperkiem.
smacznego :))))).