Wykonanie
Szybka, prosta i smaczna.
Sałatka z
tuńczyka jest gotowa w kilkanaście minut, w sam raz na kolację czy zamiast obiadu. Jeśli macie w pracy lodówkę to jak najbardziej można
sałatkę przygotować w słoiczku czy pojemniku i zabrać jako obiad do pracy. Użyłam dwóch chrupiących składników co orzeźwia i bardzo uatrakcyjnia
sałatkę z
tuńczyka, a przy tym czyni ją zdrowszą. Polecam :)Składniki: (na 2 szklanki)2 czubate łyżki odsączonego
mięsa tuńczyka (w sosie własnym)3 czubate łyżki drobno posiekanych
kiełków fasoli mung3 czubate łyżki
papryki czerwonej posiekanej w kostkę4
jajka ugotowane na twardo
majonezPrzygotowanie:W osobnych miseczkach przygotować
paprykę,
tuńczyka, posiekane
kiełki, posiekane
białka i rozgniecione
żółtka.Każdą warstwę wymieszać z 2 łyżeczkami
majonezuW 2 szklankach przekładać warstwy sałatki:
tuńczyk,
kiełki,
papryka,
białka,
żółtkaDowolnie udekorować. Ja posypałam
sałatkę mieloną
słodką papryką.Taką
sałatkę przygotowuję również w wersji zdrowszej, bez
majonezu. Szczegóły pod tym
linkiem: zdrowa
sałatka z
tuńczyka