Wykonanie
W taki upał lubię sięgać po zimne potrawy nawet na obiad. Tym razem mam dla Was przepis na orzeźwiającą, chrupiącą
sałatkę z
tuńczykiem. Do przygotowania użyłam obręczy z popychaczem, ale jeśli takiej nie macie możecie warsty sałatki ułożyć w zwykłej szklance - ja właśnie tak najczęściej robię.Składniki: (na 1 porcję sałatki)1 czubata łyżka odcedzonego z zalewy
tuńczyka (w sosie własnym)1 czubata łyżka drobno posiekanych
kiełków fasoli mung1 czubata łyżka drobno pokrojonej
czerwonej papryki3
jajka ugotowane na twardo5 łyżeczek
naturalnego serka homogenizowanegoPrzygotowanie:Układamy warstwy sałatki (w obręczy lub szklance)
tuńczyk wymieszany z łyżeczką
serkakiełki wymieszane z łyżeczką
serkapapryka wimieszana z łyżeczką
serkadrobno posiekane
białka wymieszane z łyżeczką
serkarozgniecione
żółtka wymieszane z łyżeczką
serkaWierzch można udekorować dowolnie:
papryką,
szczypiorkiem lub
kiełkami.Smacznego!