Wykonanie
Leniwe, pyszne śniadania, to coś co uwielbiam. W końcu ile można jeść szybkie kanapki, czy
jogurt z
musli.W przeciwieństwie do większości dziewczyn z blogów
śniadaniowych preferuję raczej wytrawne śniadania. Jednak czasem najdzie mnie ochota na puszysty, słodki omlet. Tak było wczoraj.Akurat
dorwałam gazetę BeActive i znalazłam tam przepis na omlet, do którego zamiast
mąki, dodajemy
płatków owsianych.Ja postanowiłam zamienić je na jaglane - żeby konsystencja była gładsza. Wyszło pysznie!Omlet jaglany

Składniki:2
jajka4 łyżki
płatków jaglanychłyżka
mioduowoce na wierzch (u mnie
nektarynka)łyżka
oliwy do smażeniaOddzielamy
białka od
żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do
żółtek dodajemy
płatki jaglane i
miód, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy
białka i delikatnie mieszamy, żeby nie straciły puszystości.Na patelni rozgrzewamy
oliwę. Wylewamy naszą omletową masę. Smażymy z obu stron, aż będzie rumiany.Na wierzchu układamy
owoce i już!Smacznego!