Wykonanie
Uwielbiam
ryby pod każdą postacią. Tym razem na moim
stole zagościł
łosoś wędzony. Postanowiłam przygotować go pod postacią rolady.
Ogórek zielony świetnie połączył się z wyrazistym smakiem tegoż
łososia. Powstała przekąska w postaci tzw. kęsów na raz do buzi :) Zapraszam do zobaczenia przepisu.

Naleśniki:Składniki na ciasto naleśnikowe:1/4 litra
mleka1
jajkomąka pszennaszczypta
soliolej do smażeniaDo miski wlewamy
mleko, wbijamy
jajko. dodajemy
sól i
mąkę. Ciasto musi być gęstości
jogurtu pitnego. Smażymy na naleśnikowej patelni wysmarowanej
oliwą na złoty kolor. StudzimySkładniki na farsz:
serek śmietankowyłosoś wędzonyogórek zielony (najlepiej szklarniowy, ze względu na długość)Gotowe naleśniki smarujemy najpierw
serkiem śmietankowym. Następnie układamy plastry
łososia wędzonego. Na koniec kładziemy pasek
ogórka zielonego (kroimy go wzdłuż na cienkie paski).
Ogórek zielony musi znaleźć się na początku naleśnika, aby po jego zwinięciu był w samym środku farszu. Zwijamy ściśle. Gotowe naleśniki kroimy po ukosie na ok. 1,5 - 2 cm plastry. Smacznego
