Wykonanie
Roulade-waffles without baking
Składniki .2
wafle1 szklanka przecieru
jabłkowego25 dag
sera ricotta200 ml kremówki0,5
owocu kaki3 kawałki
imbiru kandyzowanego1 łyżki
cukru pudru3 łyżeczki
żelatynyWykonanie.
Wafle ułożyć na arkuszach folii .Podgrzać przecier
jabłkowy lub ulubiony
dżem i rozsmarować go na waflach. Zostawić na chwilę, aż
wafle trochę zmiękną, dadzą się łatwiej zwinąć.
Żelatynę zalać 4 łyżkami
wody i rozpuścić ją.
Ricottę wymieszać z
cukrem, pokrojoną drobno
kaki i ubitą
śmietaną. Ja dodałem trochę musu
truskawkowego, bo miałem trochę pod ręką.Masę
serową rozsmarować na waflach i pomagając sobie folią zwinąć w rulon.Roladę zawiniętą w folię wstawić do lodówki na 2 h lub do zamrażarki na krótszy czas. Oprószyć
cukrem pudrem, pokroić i delektować się tą słodką pokusą.