Wykonanie
Gdy masz ochotę na szybki i smaczny deser możesz przygotować pieczone
jabłka. Moja dzisiejsza propozycja na ich "farsz" to delikatny i kremowy
serek ricotta, chrupiące
herbatniki i
imbir. Każdemu miłośnikowi smaku pieczonych
jabłek będzie smakowało.Składniki:2
jabłka,2
herbatniki,plasterek świeżego
imbiru lub szczypta w proszku,opakowanie
ricotty (150 g)Przygotowanie:
Jabłka należy dokładnie umyć i odciąć górę, ze środka wyciągnąć łyżką nasiona. W miseczce wymieszać widelcem
serek z pokruszonymi
herbatnikami i doprawić
imbirem. Można dodać pół łyżeczki
miodu. Wydrążone
jabłka wypełnić farszem, przykryć odciętą "czapeczką" i włożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 20 min w temp. 180 stopni.