ßßß Cookit - przepis na Chipsy jabłkowe

Chipsy jabłkowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

Wpadłam na pomysł, aby wykorzystać moje ogrodowe papierówki na chipsy. Ciągle wyrzucam je, bo nie ma co z nimi robić, niestety. Nie byłam pewna czy nadają sie na suszenie, gdyż są już bardzo miękkie ;) Ale ku mojemu zdziwieniu wyszły fenomenalne. Ususzyłam je w suszarce do owoców. Można też w piekarniku (a w okresie zimowym na kaloryferach), Bardzo smaczna przekąska i zdrowa - to przede wszystkim ;) Co prawda trzeba odczekać kilka godzin zanim się ususzą, ale warto. Jeśli ktoś ma suszarkę to wyciągać i suszyć jabłka ;) Pozdrawiam :)
Co potrzebujemy:
jabłka
suszarka do owoców lub gorący kaloryfer
1. Jabłka kroimy w plastry ok 1-2 mm. Możemy pozbawić je gniazda nasiennego, ale nie jest to koniecznie, wszystko się ładnie wysuszy, w ogóle ich nie czuć ;) Wkładamy do suszarki (w moim przypadku na 4,5 godziny). Po wyjęciu możemy posypać cynamonem :) pychotka.
Jeśli ktoś nie ma suszarki - można jabłka suszyć na gorącym kaloryferze :)
SMACZNEGO :)
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2012/08/chipsy-jabkowe.html