Wykonanie
            Nigdy jeszcze nie robiłam własnoręcznie 
suszonych pomidorów, więc robiłam według zaczerpniętego przepisu pani Beaty Sobczyńskiej. Wyszły bardzo aromatyczne i smaczne, a w zimie jak znalazł.


Składniki:2 kg podłużnych, mięsistych 
pomidorów1/2 łyżeczki 
soli4-5 łyżek 
octu jabłkowegokilka ząbków 
czosnku1 łyżeczka 
oregano1 łyżeczka suszonego lub 6 gałązek świeżego 
rozmarynuok. 1/2 litra 
olejuWykonanie:
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Suszymy kilka godzin w piekarniku nagrzanym do 90 st. C, lub w suszarce do 
grzybów, aż będą skurczone ale miękkie. 
Pomidory wkładamy do miski. Solimy i skrapiamy 
octem. Dajemy przeciśnięty przez praskę 
czosnek, 
rozmaryn i 
oregano. Mieszamy. 
Pomidory przekładamy do wyparzonych małych słoików. 
Olej podgrzewamy, gorącym zalewamy 
pomidory. Słoki zamykamy i odwracamy do góry dnem.Smacznego!


