Wykonanie
I znów nie będzie typowo niedzielnie, bo niby dlaczego?;pDziś będzie pierrogowo, bo dawno nie królowały u mnie, bo mam
smaka i jestem ciekawa połączenia
kaszy i
boczku...Takich jeszcze nie
jadłam a już kilka
razy spotkałam się z takim połączeniem...Mam nadzieję, że wyjdą jadalne;pPrzygotowanie: około 60 minutKoszt: 10-12 złSkładniki:CIASTO:2 szklanki
mąkijajkosólokoło 1/4 szklanki
wody ciepłejFARSZ:100 g
kaszy jęczmiennej perłowejgrubszy plaster
boczku wędzonego2 ząbki
czosnkupieprzsólSkładniki na ciasto mieszam ze sobą, wyrabiam ciasto do uzyskania jednolitej masy.Ciasto rozwałkowuję na dosyć cienki płat, wycinam koło średniej wielkości za pomocą szklanki.Ugotowaną
kaszę łączę z podsmażonym
boczkiem, który połączyłam z
czosnkiem.Doprawiam
solą i
pieprzem, mieszam dokładnie.Łyżeczką nakładam farsz na ciasto, zagniatam boki i wrzucam na lekko osolony wrzątek, po wypłynięciu pierogów gotuję je jakieś 3-4 minuty.Pierogi na chwilę przed podaniem podsmażam by złapały rumiany kolor i podaję z odrobiną
boczku....podobno wyszły najlepsze na świecie;p