Wykonanie
Tak po prawdzie, to pachnie mi
truskawkami, ale to na deser, machnę sobie koktajl;)A na obiad...żeby się oczywiście nie namęczyć za bardzo będzie
makaron z odrobiną
pieczarek,
marchewki i może jakimś
sosem białym, czyli z
serka topionego...? Wiem, nie jest mega dietetyczne, ale sosu ma być tylko tyle, żeby oblepił wstążki
makaronu;)Przygotowanie: 30 minutKoszt: 15 złSkładniki:
makaron gniazda wstążki3
marchewkikilkanaście
pieczareksól,
pieprzoliwa z oliwek z nutką
bazyliiserek topiony Edamski
zioła prowansalskieMakaron gotuję w lekko osolonej wodzie na al dente. Pod koniec gotowania dodaję
marchewki w całości. Gotuję wszystko razem.
Makaron za pomocą cedzaka wyjmuję, pozostawiając jeszcze
marchewkę.
Pieczarki myję, kroję na grubsze plastry, podsmażam na odrobinie
oliwy. Doprawiam do smaku
solą i
pieprzem. Następnie dorzucam
serek topiony, lekko rozdrobniony, doprowadzam do rozpuszczenia, mieszam wszystko razem, dodaję
zioła oraz ugotowaną
marchewkę - pokrojoną w plastry.Mieszam. Dodaję
makaron, mieszam....Jem;p
...niebawem rozwiązanie konkursu;)