Wykonanie
Fiu, fiu...sobie wymyśliłam;pNie tyle moja inwencja, co przypadek zakupowy...na tak zwanym dziale warzywnym wpadło mi w łapki
avocado, kilka
limonek,
gruszki ishi...których rzecz jasna nie wykorzystam w tym przepisie, ale z reszty zamierzam coś wymyślić;p
Makaronów Ci u mnie dostatek, takich,
śmakich, mrożonek również...no to jedziemy, co by tu???:)Kombinację
szpinakową robię non stop,
mascarpone, że uwielbiam równie mocno jak mojego kota też przemycam tu i ówdzie...tylko co z
avocado, trochę takim małym niewdzięcznym stworem?Poszukałam w moich kulinarnych pomocnikach przepisu prostego, no i chyba coś mam.Może i Wam przypadnie do gustu?No to...niedzielnie, nie z rosołem i roladą, a z
makaronem i INNYM towarzystwem, zapraszam;)))Przygotowanie: około 25 minutKoszt: ok 25 złSkładnik:
makaron - (wedle gustu) - tagliatelle mosse400g
szpinaku1
avocadokilka łyżeczek
mascarpone4 ząbki
czosnkuoliwa z oliwekłyżeczka
soku z limonkisól,
pieprzMiąższ z
avocado kroję na kostkę, skrapiam
sokiem z limonki - z połówki,
solę,
pieprzę, odstawiam na chwilę na bok.W tym czasie na rozgrzanej
oliwie podsmażam
czosnek, ale nie rumienię go, ma się raczej zeszklić, po chwili dodaję rozmrożony wcześniej
szpinak, mieszam składniki, dolewam odrobinkę
wody, doprawiam do smaku
solą,
pieprzem, ale też nie dużo,
avocado jest wystarczająco doprawione.Po chwili dodaję do
szpinaku,
avocado oraz
mascarpone, mieszam dokładnie - wszystko ma się gotować na wolnym ogniu. Podgrzewam wszystko jakieś 5 minut.Wszystko;)Smacznego;)